tp bennett

Menu

PwC, One Embankment Place

©Hufton+Crow

facts

Client
PwC

Location
London, UK

Discipline
Interiors

Sector
Workplace Occupier

Size
375,000sq ft

Status
Completed

solution

The leading professional services consultancy PwC had occupied One Embankment Place since 1991. As the offices were in need of refreshment, tp bennett was invited to create a flexible, sustainable and collaborative workplace within the landmark Terry Farrell-designed building above Charing Cross Station.

Rather than become a rigid corporate office, the practice instead followed a hospitality model: as if it was a business hotel. The dark entrance was opened up, and some of the excess of the original building – a masterpiece of British post-modernism – pared back.

While retaining some formality, tp bennett added vibrancy by using PwC’s brand colours as way-finding tools. On each floor it created a 'heart space' or central hub, providing a connection between two atria situated in the south and north of the building. New features such as terraces with gardens were added, and flexible working enabled, with over 4,500 people sharing 3,150 workstations.

Highly praised for the best BREEAM sustainability rating achieved to date (an ‘Outstanding’ rating of 96.31%) the interior makes full use of natural light – and was subsequently praised by Sir Terry Farrell himself.

awards

BCO National Awards 2019
Winner - Test of Time award

NLA Awards 2014
Winner - Office Interiors

AJ Retrofit Awards 2014
Winner - Offices over 2,000 sqm

BCO Regional Awards 2014
Winner - Best Refurbished / Recycled Workplace